Zájezd do Českého ráje v r. 2017

OrtVedoucí ZO 05 turistika Marie Ryšavá ve spolupráci s CK AZ Tour plánuje pro členy klubu i hosty na květen 2017 zájezd do Českého ráje za velmi výhodnou cenu. Podrobnosti o placení lze získat na pravidelných úterních schůzkách ZO 05.

Cena bude domluvena podle poštu účastníků! Informace o ubytování a programu podle letošního popisu v katalogu CK:

ČESKÝ RÁJ, hotel Paříž, Jičín
Český ráj – hrady, zámky, lesy, rozmanitá pískovcová skalní města, hluboká údolí a kopce s dalekými výhledy, prostě ráj.

Stravování: Polopenze (snídaně – šv. stoly, večeře 3 chody (výběr ze 3 menu)
Doprava autobusem. Možnost zakoupení místenky na sedadlo v autobusu za cenu 50 Kč na osobu.

Program zájezdu
1. den: Odjezd z nástupních míst, příjezd na ubytování.
2. den: Klokočské skály. Pěšky z Turnova: Zdenčina skála, vyhlídky, Klokočské průchody, zřícenina hradu Rotštejn, přes Radostnou studánku na nejvyšší vrch Českého ráje – Kozákov (rozhledna), odjezd na prohlídku Bozkovské dolomitové jeskyně.
3. den: Nejdříve prohlídka zámku Sychrov, poté pěšky Zlatou stezkou Českého ráje – skála Hlavatice, hrad Valdštejn, Hruboskalské skalní město (Skalák), vyhlídky U Lvíčka a Na Kapelu (Kapelník), arboretum Bukovina, zámek Hrubá Skála, Sedmihorky. Zdatní pokračují Potroseckým údolím podél rybníků Krčák a Vidlák k hradu Trosky. Cestou odbočka do Věžického údolí k rybníku Věžák. „Neturisté“ autobusem: Zámek Hrubý Rohozec, Turnov (památky), hrad Valdštejn, lázně Sedmihorky, zámek Hrubá Skála, Trosky.
4. den: Volno pro řidiče – pěšky okruh: Vesnický skanzen Vesec, hradiště Poráň, hrad Kost, odpoledne venkovní posezení, opékání, vyzkoušení golfového odpaliště.
5. den: Maloskalsko. Malá Skála, pěšky: Vranovský hřeben, skalní hrad Panteon, hrad Frydštejn, rozhledna Kopaniny, skalní městečko Drábovna a zpět do Malé Skály, volno, prohlídka, odpoledne výstup na vrch Sokol s vyhlídkou na Suché skály, cesta zpět přes další 3 vyhlídky.
6. den: Jičín, Prachovské skály. Město Jičín (památky), Prach. skály – 2 okruhy:Malý okruh (1,5 km) od turist. chaty přes vyhlídku Míru a Českého ráje zpět přes Císařskou chodbu (asi 1 hodinu). Větší okruh (3,5 km) vede navíc přes vyhlídky: Pechova, Šikmá věž, Hlaholská, Rumcajsova, Hakenova a Všetečkova, zámeček Humprecht, Fakultativní výlet na večerní program ve středověké krčmě Dětenice.
7. den odjezd domů.

Cena zahrnuje
Ubytování – hotel 6 nocí, 2 a 3 lůžk. pokoje s kompl. soc. zařízením, TV, doprava zájezdovým autobusem s klimatizací, polopenze , průvodce CK, poj. CK proti úpadku. V ceně zájezdu je rovněž 4x výlet autobusem.